Begeleiding door Linda?

'Mijn kind heeft meer zelfvertrouwen & geniet weer!'

Ervaringen van ouders en kinderen

Olga, moeder van twee dochters 

Jaren geleden kwam ik bij Linda met een vastgelopen gezin met twee jonge hoogsensitieve dochters. Voor hen wilde ik handvatten hoe ze het best te begeleiden en ze te laten floreren. Het gesprek liep anders: ik had vooral ideeën nodig om mezelf weer terug te vinden. Na twee gesprekken vond ik de moed om me in te schrijven voor de opleiding tot acupuncturiste en nu vier jaar later ben ik afgestudeerd en heb ik mijn eigen praktijk. En hoe prachtig: met mijn dochters gaat het sinds de gesprekken ook goed met een moeder die haar hart volgt als voorbeeld voor hoe zij zelf mogen leven en ik merk dat zij zich meer gehoord en gezien voelen, dat ik ze oprechtere en positievere aandacht kan geven. Ik ben blij dat ik toen bij Linda ben geweest en hoe haar inzichten voor mijn hele gezin fantastisch hebben uitgepakt. 

Moeder Gretha, zoon en dochter

Mijn ervaring met Linda Peelen was super goed en vertrouwd. Mijn zoon en dochter zijn bij Linda geweest. Vanwege het overlijden van hun vader (mijn man). Linda heeft met de kinderen gepraat over hoe ga je met verdriet om. En veel praten over hun vader. Ze hebben een mooie herinnering map gemaakt over hun vader. Ze gingen er met heel veel plezier heen en kwamen opgelucht weer thuis ze voelden zich helemaal thuis bij Linda. Ik was heel blij met Linda. Zij heeft mij ook hele goede handvaten gegeven.

Moeder Elma, zoon 9 jaar

Wat zijn wij blij dat wij per "toeval" bij Linda terecht zijn gekomen voor onze zoon. Hij liep tegen dingen aan, zat niet goed in zijn vel. De eerste keer vond hij het ook erg spannend om naar Linda te gaan , maar wat kwam hij elke keer opgelucht bij jou vandaan. Ongelooflijk wat heeft Linda hem maar ook ons de juiste handvaten gegeven zodat onze zoon en ook wij nu weten om te gaan met bepaalde gevoelens! Bedankt Linda ik kan een ieder jou aanbevelen!!

Moeder Quinta, dochter 6 jaar en zoon 4 jaar

Ongeveer 8 jaar geleden las ik over Linda haar praktijk in een tijdschrift, en blij verrast dat ze mijn achterbuurvrouw bleek te zijn. Voor onze verlegen dochter heeft ze veel betekend, rond 2019 kwamen we opnieuw bij Linda, maar nu voor ons zoontje die zijn broertje verloren was tijdens de bevalling. Ons zoontje en ik als moeder hebben veel aan Linda haar handvatten gehad en zeker bijgedragen aan het leren omgaan met alles wat is. Aanrader!

Moeder Niekkie, twee dochters
Inmiddels ruim 14 jaar geleden heeft Linda onze oudste dochter op weg geholpen om met haar hooggevoeligheid om te leren gaan. We zagen haar met de week groeien en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook onze middelste dochter heeft hulp gekregen van Linda na onze verhuizing. Ook hier gaf Linda fijne handvatten, ook aan ons als ouders. Linda is zeer integer en dat voelen de kinderen ook direct. Wij als ouders en onze kinderen hebben de hulp en de expertise van Linda als zeer prettig ervaren en kunnen haar absoluut aanbevelen als je op zoek bent naar hulp of ondersteuning.

Moeder Helga, dochter 11 jaar

We zijn met onze hoogsensitieve dochter bij Linda geweest in de praktijk. Hier kon ze zich goed uiten en Linda begreep haar precies en heeft haar geleerd om er mee om te gaan en hoe te handelen in het dagelijkse leven. Ze voelde zich er veilig en begrepen en ging graag naar haar toe.

Ook als ouder van een HSP is het soms lastig om goed mee om te gaan. Daarom zo fijn dat een kind bij iemand terecht kan en dat Linda het goed terug kan koppelen naar de ouder om er ook goed mee om te gaan. We hebben er als gezin veel aan gehad. Al zoveel jaren geleden maar nog steeds dankbaar voor.

Romy

Vele jaren geleden kreeg ik yogales van Linda. Wat ik mij kan herinneren is dat ik het fijn vond om bij haar te zijn. Ik was denk ik 6 jaar. Mijn ouders hadden in de gaten dat ik hoog sensitief was zij waren op zoek naar iemand die ons hierbij zou kunnen helpen. Linda stopte met de yoga en had de praktijk sterrenkind geopend in IJsselstein.

Daar ben ik een tijdje wekelijks geweest en dat vond ik heel fijn. Later ben ik nog paar keer in Friesland bij haar geweest.

Ik weet nog steeds de verhalen die Linda vertelde. Ik heb nog altijd 2 dingetjes die ik van Linda heb gekregen bewaard het gelukspoppetje die had ik altijd mij als ik iets spannends moest doen en het hartjesnotitieboekje die ik de laatste keer van Linda kreeg. Ik weet nog heel goed de verhaaltjes die Linda vertelde over de wensboom, ze las ook verhaaltjes uit Relax Kids.

Linda is een bijzondere lieve vrouw die ik zeker niet ben vergeten en ook niet snel zou vergeten.

Moeder Judith, zoon 7 jaar
Destijds is mijn toen 7 jarige zoon een aantal keren naar Linda geweest voor rouwverwerking na de scheiding. Dat was voor hem een fijne, vertrouwde en gezellige plek. Bij Linda voelde hij zich op zijn gemak, hij kon daar praten over beide ouders, over wat hem bezig hield, rustig worden, leren om stevig te staan (de boom- oefening herinnert hij zich nog , wat tekenen, knutselen en vooral zichzelf zijn. Ook wij als ouders werden goed betrokken.

Ik zou Linda zeker aanbevelen!

Een moeder, zoon 6 jaar

Met onze temperamentvolle gevoelige zoon van destijds zes jaar oud vonden we onze weg naar Linda. Linda had de praktijk toen nog in Friesland. Wat vooral fijn was, was dat onze zoon er graag kwam. Na een intake met ons als ouders kon onze zoon al snel alleen samen met Linda aan de slag. Tijdens knutselen of bouwen hadden ze het over wat hij voelde, op wat voor momenten, en hoe reacties kunnen zijn. Mooi was dat dat na een paar keer steeds beter ging. Het praten ging makkelijker. Maar thuis merkten we dat ook: veel minder boze buien, en boze buien die hij beter kon reguleren. De dingen die hij bij Linda heeft gemaakt, zoals een gevoelensboekje waar ze een tijd aan hebben gewerkt en bepaalde tekeningen, zijn nog altijd waardevol voor hem. Tussentijdse oudergesprekken waren voor ons als ouders dan weer nuttig en waardevol. 

Toen Linda naar Zweden verhuisde hebben we nog een paar keer met een videobel consult gewerkt. Onze zoon had dan thuis knutselmateriaal klaarliggen (papier en potloden, of bijvoorbeeld klei), Linda had materialen klaarliggen in Zweden. Zo werkte het niet eens zoveel anders als 'in het echt' in Nederland. Dank Linda voor alles!


Moeder en dierenarts

Marloes

Ik denk dat het alweer 18 jaar geleden is dat ik samen met mijn dochter bij Linda aan de deur stond. Een verhuizing en daardoor verandering van school en woonomgeving, afscheid van haar enige echte vriendin en kort erna een scheiding met veel loyaliteit naar beide ouders was niet gemakkelijk voor haar. Ik zag een krantenartikel over Linda haar werk en voelde dat dat de juiste plek zou zijn.  

We hadden de afspraak gemaakt dat niet alles wat werd besproken met mij gedeeld zou worden. Mijn dochter voelde zich veilig genoeg bij Linda om haar gedachtes en verdrietige dingen te delen en mijn vertrouwen in Linda haar begeleiding was 100 %.  Een briefje aan de wensboom, een tekening en ook de yogalessen gaven haar kracht! Als ik het zelf wel eens moeilijk had (zelfs jaren later nog!) kon ik Linda een berichtje sturen en gaf ze mij troost en adviezen waar ik mee verder kon.  Een mooi mens met liefde voor kinderen en ouders!

Lieve groet, Marloes

Inge, moeder van Julia (9 jaar)

Julia heeft een tijd lang geleden van echt heftige angstaanvallen. Haar vader en ik zijn gescheiden en daar had ze erg veel moeite mee. Hierdoor was ze haar veiligheid zelfs kwijt. Toen ik twee jaar geleden ook nog een mooie aanrijding kreeg en Julia met haar gezichtje op de voorstoel klapte, vertrouwde ze de grotemensenwereld helemaal niet meer. We hebben op school hulp gezocht, maar daar konden ze niets voor haar doen. En via de huisarts zijn we bij Praktijk Sterrekind terecht gekomen. Na de eerste keer, huppelde Julia al aan mijn hand mee naar huis. Dit had ik lang niet gezien! En het ontroerde me echt om haar zo blij te zien. Al die keren daarna was er duidelijk verschil te merken, ze kregen meer zelfvertrouwen en durfde weer vrij buiten te spelen. Het resultaat was echt geweldig! Van een bezorgd, onzeker meisje is zegt dat in een ondernemend kind. Voor mij was het belangrijkste dat ze vorige week in haar bijzonder op het podium stond tijdens het schoolsongfestival. Met tranen in mijn ogen keek ik naar haar en besefte ik me hoe ze gegroeid was. Ruim een jaar geleden durfde ze niet eens alleen naar de WC, laat staan alleen slapen. Dus Linda, schieten te kort. Juul is weer gewoon weer kind en zelfs lekker dwars af en toe. En ik ben daar blij mee! Dank je wel!


Liefs Inge, trotse moeder, grafisch ontwerper en zelfstandig ondernemer

Julia, 9 jaar

Je hebt veel zorgen en veel verdriet dan kan je altijd naar Linda toe. Linda helpt je daar mee. Met Linda doe je allemaal dingen om te helpen dat dat verdriet en die zorgen weggaan. Je maakt bijvoorbeeld een kaartje en die mag je dan in de takken van de zorgenboom hangen. Waar nog veel meer kaartjes van kinderen hangen die zorgen hebben. Op die kaartjes kan je je zorgen schrijven en er een mooie tekening bij maken. Ook gaat Linda leuke verhaaltjes vertellen. Je mag tegen Linda ook dingen vertellen die je tegen anderen mensen niet durft te vertellen dan helpt Linda je daarmee. Je mag ook een tekening maken over je gevoelens. Je doet er nog veel meer dingen. Ik, Julia, ben er zelf ook geweest. Ik was heel erg bang en durfde niet meer alleen te slapen en te spelen. Linda heeft mij goed geholpen, want ik ben niet meer bang. En nu ben ik er weg, jammer hoor!


Groetjes, Julia

Een vader, zoon 12 jaar

Meerdere jaren geleden is onze zoon bij jou geweest om sociaal sterker te worden. De keuze was destijds niet moeilijk. Of een GGZ-achtige therapeut of Praktijk Sterrekind. Jouw website beschreef duidelijk de voor onze zoon prettige methode. Onze zoon heeft inmiddels zijn Masters gehaald en staat te popelen om aan het werk te gaan. Het gaat vanaf de consulten bij Linda heel goed met hem. Vanaf het eerste moment op het HBO (de introductieweek) is hij alsmaar verder gegroeid. Met veel echte vrienden om zich heen en prettig zelfverzekerd, zit hij vol energie voor elke volgende stap, ook al is daar zo nu en dan een tegenslag. Via deze weg willen we jou nogmaals bedanken voor de hulp met onze zoon.


Vader en manager in het bedrijfsleven

Moeder Hilde, dochter 8 jaar

Met mijn oudste dochter ben ik bij Linda geweest... wat een verademing was dat! Zij gaf ons beide exact de handvatten die nodig waren om af te komen van de strijd tussen ons. Linda legde ons alletwee uit waarom we deden wat we deden en hoe we die situatie konden doorbreken. In een aantal sessies gingen we van dagelijks de dag met ruzie beginnen naar elkaar begrijpen en communiceren. Inmiddels zijn we meer dan 10 jaar verder en pluk ik nog steeds de vruchten van wat Linda me geleerd heeft. Sterker nog... ik gebruik de technieken nog steeds maar nu met mijn vader die Alzheimer heeft. Linda is in ons gezin nog steeds een begrip... Blijf niet aanmodderen met problemen, maar laat Linda je helpen. Soms is een spiegel voorgehouden worden precies waar het probleem zit. Kijk in de spiegel en investeer in je kind... Linda is echt een aanrader!!

Moeder Jitte, dochter 9 jaar

Linda; lief, warm en zeer betrokken. Zelfs nu ze in Zweden woont blijft ze graag op de hoogte van de ontwikkelingen en is een online gesprek altijd een mogelijkheid. Door de rust die Linda uitstraalt en creëert op haar werkplek en het échte luisterend oor wat ze bied, voel je je op je gemak en gehoord. Onze dochter vond het ontzettend fijn om met Linda te werken aan haar obstakels en heeft een mooie stap voorwaarts gemaakt.

Dankbaar voor al je hulp!!

Een moeder, zoon 4 jaar

Iemand verwees ons door naar de website van Linda. Nadat ik het e-book had gelezen was ik enthousiast. Linda zou ons wel eens kunnen helpen met onze hooggevoelige zoon. De eerste afspraak stond, maar de lockdown zorgde ervoor dat deze telefonisch moest plaatsvinden.

Al aan de telefoon voelde het heel vertrouwd! Linda stelde goede vragen, maar ook de tips waren enorm fijn. Eigenlijk 'heel simpele' tips waar je zelf niet over nadenkt. Na een tijd waren ouders en kinderen weer welkom in de praktijk. Ik voelde gelijk het vertrouwde weer, en ook onze zoon stapte 'gewoon' binnen. Zó fijn!

Elke keer had onze zoon er zin in om weer naar Linda te gaan. Speltherapie deed ze bij hem. Hij heeft er veel geleerd. Inmiddels is de laatste sessie bijna een jaar geleden. Maar de naam Linda valt hier nog regelmatig, en dan zegt onze zoon dat hij haar mist. Dat zegt genoeg! Nadat de therapie was afgerond, mochten we altijd contact zoeken en kregen we tips. Zowel voor onze zoon, als voor ons zelf.

Moeder en leerkracht

Een moeder, dochter 6 jaar

Wij zaten in een negatieve spiraal met onze dochter die vaak boos en ongelukkig overkwam. Ons kind is een heel gevoelig kind. Linda heeft ons duidelijk gemaakt hoe daarmee om te gaan. Maar het allerbelangrijkste is wel dat ze onze dochter meer rust en zelfvertrouwen heeft gegeven door middel van creativiteit en gesprek.


Moeder en huisarts

Jolanda, moeder van Milan (12 jaar) en Luca (8 jaar)

Mijn twee jongens zijn hun vader toch nog vrij plotseling verloren aan een ziekte waarvan wij altijd eerlijk naar hun hebben verteld dat we niet wisten of papa nog wel beter zou worden. Als je dan in zo’n rouwperiode komt met je kinderen (toen vijf en negen jaar oud) slaat de onderzekerheid toe hoe je dit voor je kinderen zo goed mogelijk kan aanpakken. In die periode kwam ik een stukje van Linda in de krant tegen waarin zij uitleg gaf wat zij in haar Praktijk Sterrekind voor kinderen en jongeren kan betekenen en dit sprak mijn erg aan.


Na het intakegesprek met Linda had ik een goed gevoel over hoe Linda de rouwbegeleiding zou aanpakken en een eerste ontmoeting met de kinderen volgde. De kinderen waren direct bij Linda op hun gemak en ze wist al snel hun vertrouwen te winnen waardoor ze over de ziekte en het overlijden van hun vader gingen vertellen. Door middel van het maken van de gevoelensrupsjes, het zorgenpoppetje in het doosje, het gedenkkistje en niet te vergeten “het boek over papa”. Door de verhalen die voorgelezen werden kregen de kinderen het gevoel niet alleen in hun verdriet te staan en ze leerde door middel van spelletjes over hun gevoelens te praten. Doordat je als ouder zelf ook wel eens met zo’n spel mee deed hoorde je dat Linda toch meer en andere dingen uit hun kreeg dan dat thuis het geval was en merkte je dat ze mij thuis in bescherming namen om mij geen verdriet aan te doen. Door de begeleiding kregen de kinderen en ikzelf handvatten aangereikt om met het verdriet om te gaan, dat het er mag zijn en dat je er ook verder mee kunt.


Bij mijn oudste heb ik het meegemaakt dat hij een tijdje echt niet lekker in zijn vel zat en zelf aangaf dat hij naar Linda wilde, na een uur bij Linda geweest te zijn draaide hij om als een blad aan de boom wat aangeeft dat er vertrouwen is vanuit het kind en Linda zo professioneel is om hier mee om te gaan. Met de kinderen gaat het prima, ze lachen, zingen, spelen volop en staan mede dankzij Sterrekind met twee stevige benen in de wereld.


Jolanda, moeder en administratief medewerkster

Moeder Jean, zoon 7 jaar
Linda heeft mijn zoon ontzettend geholpen om naar hem te luisteren en hem meer zelfvertrouwen te geven. 

Nogmaals bedankt Linda!

Moeder, zoon 6 jaar

Met onze temperamentvolle gevoelige zoon van destijds zes jaar oud vonden we onze weg naar Linda. Linda had de praktijk toen nog in Friesland. Wat vooral fijn was, was dat onze zoon er graag kwam. Na een intake met ons als ouders kon onze zoon al snel alleen samen met Linda aan de slag. Tijdens knutselen of bouwen hadden ze het over wat hij voelde, op wat voor momenten, en hoe reacties kunnen zijn. Mooi was dat dat na een paar keer steeds beter ging. Het praten ging makkelijker. Maar thuis merkten we dat ook: veel minder boze buien, en boze buien die hij beter kon reguleren. De dingen die hij bij Linda heeft gemaakt, zoals een gevoelensboekje waar ze een tijd aan hebben gewerkt en bepaalde tekeningen, zijn nog altijd waardevol voor hem. Tussentijdse oudergesprekken waren voor ons als ouders dan weer nuttig en waardevol.

Toen Linda naar Zweden verhuisde hebben we nog een paar keer met een videobel consult gewerkt. Onze zoon had dan thuis knutselmateriaal klaarliggen (papier en potloden, of bijvoorbeeld klei), Linda had materialen klaarliggen in Zweden. Zo werkte het niet eens zoveel anders als 'in het echt' in Nederland. Dank Linda voor alles!”

Jo-Ann van der Molen, 16 jaar

Ik ben Jo-Ann van der Molen. Een 16 jaar oud meisje dat heel veel problemen had met het afsluiten van andermans gevoelens. Ik sta heel open voor de gevoelens van andere mensen. De mensen om mij heen haalde alle energie uit mij waardoor ik niet meer normaal kon functioneren. Er zijn veel onderzoeken geweest in het ziekenhuis, ze dachten aan chronische vermoeidheid, ME. Na 14,5 jaar kreeg ik eindelijk de hulp die ik nodig had: Linda. Zij hielp mij met het beschermen van mijn eigen energie. Ik kan mezelf nu beschermen voor gevoelens van andere mensen. Hierdoor voel ik me veel fitter en heb ik geen vermoeidheidsklachten meer. Ook heeft Linda mij geholpen in een moeilijke tijd met veel verdriet en pijn. Ik heb heel veel bereikt bij Linda. De tijden dat ik bij haar in therapie ben is het heel gezellig en is er een hele goede en rustgevende sfeer. Ik zou het iedereen aanbevelen die soort gelijke problemen ervaart.


Jo-Ann, scholiere

Een moeder, zoon 10 jaar

Na vele emotionele gebeurtenissen in ons gezin ging het niet goed met onze zoon D (10 jaar). D was altijd al een vrij druk mannetje, dat werd steeds erger. Hij heeft vanaf een jaar of drie veel te verwerken gehad en veel verlies gekend. In december vorig jaar overleed zijn oma op zijn verjaardag en dat was de druppel. D werd letterlijk ziek van alle gebeurtenissen, veel hoofdpijn, overgeven en vooral erg druk, slaapproblemen en soms onbereikbaar. Naast het feit dat we zelf als ouders ook veel verdriet hadden, zaten we ook met onze handen in het haar. Hoe konden we D helpen? Thuis was de sfeer ook niet echt prettig, D wist ons altijd wel boos te krijgen en daardoor kwamen we in een negatieve spiraal terecht.


Via via hoorde ik van Praktijk Sterrekind en keek op de site. Wat we daar zagen was zo herkenbaar, bij de problemen van kinderen van deze tijd, herkenden we bijna alles. Omdat Linda ook is gespecialiseerd in kinderen met rouwverwerking heb ik gelijk gebeld en een afspraak gemaakt. Na de intake had ik gelijk een goed gevoel, maar toen moest ik D nog zover zien te krijgen dat hij mee wilde naar de vervolgafspraak. D wilde namelijk niet met anderen over onze problemen praten, dat is ons geheim zei hij altijd. Inmiddels hadden we ook een hond aangeschaft, een labradoodle en dat is D zijn beste vriend. Linda gaf aan dat de hond wel mee mocht en toen wilde D dan wel mee, alleen om te kijken wie Linda was. Samen hebben ze zitten kletsen en tekenen. D mocht een wens in de wensboom hangen en daarop stond o.a. dat hij wilde dat het weer gezelliger werd thuis. Na de eerste afspraak was D helemaal enthousiast over Linda, haar aanpak is zo ongedwongen. Als ik D kom ophalen en dan zie ik hem zitten aan tafel met Linda dan herken ik hem bijna niet, heel ontspannen en zo rustig, echt mooi om te zien.


Wat D ook heel prettig vond is dat we met z'n drietjes hebben zitten kletsen over hoe we anders met elkaar om konden gaan, daarbij moest hij niet alleen veranderen, maar ook papa en mama. We mochten elkaar op aanspreken op gedrag, veel benoemen en vooral heel veel duidelijkheid. Vervolgens ging hij met veel plezier naar Linda, thuis gaat het veel beter en als er iets is zegt D: ‘bel Linda maar dan kan ik het aan haar vertellen’. Hij kan beter onder woorden brengen waarom hij doet wat hij doet. Thuis is hij al veel rustiger, hij slaapt veel beter en nu zijn we bezig in samenwerking met school en Linda, zodat D zich in de klas beter gaat concentreren en geen negatieve aandacht trekt. We zijn er nog niet, maar er is weer rust in het gezin. Het gevoel dat Linda ons helpt als we er niet uitkomen geeft al zoveel rust. We zijn super blij dat we deze stap gezet hebben!!


Een moeder van een 10-jarige zoon

Patrick, vader van Patrani (7 jaar)

Op driejarige leeftijd gingen mijn ex-vrouw en ik scheiden, hiermee heeft Patrani heel veel problemen mee gehad. Ze had weinig vertrouwen in de buitenwereld en claimde zich helemaal vast aan mij. Hierdoor werd het functioneren voor haar erg lastig, een peuterspeelzaal was bijvoorbeeld al een hele grote angst. Doordat Patrani voor haar leeftijd heel erg wijs en gevoelig was heeft ze dus ook het e.e.a. mee gekregen van de scheiding. Ook was extreme obstipatie hier een gevolg van.


Ik ben op een gegeven moment gaan googlen en kwam zo uit bij Praktijk Sterrekind op een steenworp afstand van ons eigen woonadres. Toen ik het stukje las over kinderen van deze tijd, had ik het gevoel een stukje te lezen over Patrani, dit gaf direct veel vertrouwen en heb toen ook direct contact opgenomen met Linda. Na de eerste kennismaking werd dit vertrouwde gevoel bevestigd. Een week later zou Patrani daar voor het eerst alleen naar toe gaan, met pijn in mijn buik maar toch met veel vertrouwen bracht ik haar weg. En tot mijn grote verbazing gaf ze Linda een hand en zwaaide vrolijk gedag. Dit was totaal nieuw voor mij ik kon haar namelijk nergens brengen zonder dat ze ontzettend verdrietig werd. Wekelijks werkte Linda met haar aan haar zelfvertrouwen en leerde haar ook omgaan met haar boosheid, elke week zag je haar sterker worden. Vol verbazing hebben wij, maar ook zeker familie, vol bewondering gekeken hoe Patrani veranderde in een heel vrolijk, spontaan, gelukkig maar vooral een heel sterk meisje. Tussentijds hadden we met Linda een evaluatie om de voortgang te bespreken en hier werden dus ook dingen besproken waar wij mee aan de slag konden gaan.


Nu, vier jaar later, is Linda nog geen moment uit haar gedachten geweest en heeft zij het nog steeds over de fijne ervaringen die ze heeft gehad bij Linda. Linda is dan ook haar beste vriendin zoals ze zelf zegt en na de verhuizing van Praktijk Sterrekind naar Friesland heeft ze nog vaak langs Linda haar oude praktijk gefietst en altijd heeft ze zich afgevraagd hoe en waar ze nu zou wonen. Dit kwam bij Patrani steeds vaker ter sprake en we hebben dan ook besloten in overleg met Linda dat ze opnieuw een keer langs zou komen. Dit is inmiddels gebeurd en daar hebben we ontzettend goed aan gedaan. Ondanks dat het heel erg goed met Patrani gaat is dit voor haar een goede stap geweest. Ze heeft nu een beeld bij Linda haar nieuwe omgeving en haar smile is niet van haar gezicht af te krijgen. En oh oh oh wat is ze toch trots op haar gelukspoppetje. Linda bedankt voor al je goede zorgen.


Groetjes, Patrick, Marissa en Patrani

Moeder Chantal, zoon 4 jaar

Iemand raadde ons Praktijk Sterrekind aan voor onze hooggevoelige zoon. De intake moest, vanwege de lockdown, telefonisch. Maar aan de telefoon voelde het al veilig en vertrouwd. Toen al kregen we tips, soms 'simpele' waar je zelf niet aan zou denken. Op een gegeven moment mocht onze zoon naar Linda toe. Hij heeft er veel geleerd, en daarnaast ging hij er altijd met veel plezier naartoe. Na de afspraken mochten wij nog altijd contact zoeken voor onze vragen. Erg fijn!

Moeder Linda, dochter Lotte 6 jaar
Linda is aardig en rustig, ik vond het prettig dat ik nadat ik bij haar ben geweest veel meer zelfvertrouwen had." Aldus mijn dochter Lotte die inmiddels al zo'n 6 jaar geleden bij Praktijk Sterrekind is geweest.

Tanja, moeder van Nick (9 jaar)

Ik ben Tanja, moeder van Nick. Wij hebben de hulp van Linda ingeroepen omdat Nick een zeer gevoelig jongetje is en moeilijk met veranderingen en zijn gevoelens daar omtrent kon omgaan. Plotselinge woede aanvallen en erg boos zijn waren het gevolg hiervan. We kwamen er samen eigenlijk niet meer uit. Je komt in een negatieve spiraal terecht; je wilt je zoontje helpen, hem rustig benaderen, beredeneren waarom hij zo doet, maar niets in die zin hielp. Dus gevoed door frustraties, verdriet en onbegrip, reageerden wij boos op hem (alleen dát scheen soms nog te helpen) waardoor wijzelf (en vooral ik) aan ons einde van ons latijn waren gekomen.


Nick was het ene moment vrolijk, maar daarbij ook erg druk en het volgende moment als de plannen waren veranderd, ik mijn haar had geverfd, wij een nieuwe bank kochten, ik nieuwe kleren voor hem had gekocht etc., was het huis te klein en kreeg hij een woede-uitbarsting. Als je er later op terug kwam kon je er wel wat beter met hem over praten, alleen wist hijzelf niet waarom hij zich dan zo had laten gaan.


Via een moeder van school én een advertentie in de krant Het Kontakt hoorde ik over Sterrekind. Wat ik erover las sprak mij meteen aan. Nadat ik een gesprek met Linda alleen had gehad om over Nick te vertellen, had Nick een week later zijn eerste gesprek, waar ik eventjes bij bleef. Ik vond het wel moeilijk om hem alleen achter te laten, hij zag er opeens zo kwetsbaar en hulpeloos uit. Toen ik hem weer kwam ophalen was hij helemaal vol van Linda. Hij had leuk met Linda gepraat, een wens in de wensboom mogen hangen (dat hij niet meer zo vaak ruzie zou hebben met zijn zusje) en een gelukspoppetje gekregen om onder zijn kussen te leggen, daar kon hij zijn problemen en zorgen aan toevertrouwen. Ik was zo opgelucht en blij.


De weken die volgden ging het op en af met Nick. Maar door enkele tips van Linda aan ons om met onze gevoelens om te gaan en Nick op de juiste manier te benaderen ging het geleidelijk aan beter tussen ons. Er was meer begrip voor elkaar, van beide kanten! Nu een paar maanden later heeft Nick zijn laatste gesprek bij Linda gehad. Hij heeft verschillende manieren/trucjes geleerd om zijn boosheid onder controle te houden en weg te zuchten, te laten wegvloeien. Nick is weer veel vrolijker geworden en er straalt veel meer rust af van zijn gezicht. Als hij iets niet mag kan hij nog steeds wel door zeuren (het blijft een kind) maar echt heel boos worden over dingen en láng boos blijven dat gebeurt na genoeg niet meer. Ik heb het gevoel dat we veel meer naar elkaar toe zijn gegroeid als gezin, dat we nu een vrolijk en hecht gezinnetje zijn. De sfeer in huis is zéker verbeterd en Nick zijn vrolijke karakter en lach galmt nu regelmatig weer door het huis! Al met al heb ik alleen maar positieve ervaringen met Linda en zijn wij én Nick haar zeer dankbaar voor alle hulp, aandacht en tips.


Veel liefs, Tanja

Frans & Brigit, ouders van Yannick (7 jaar)

Yannick is een hooggevoelig jongetje (de middelste van drie kinderen), al zijn emoties uit hij op een heftige manier. Of hij is heel vrolijk of hij is heel boos/verdrietig. Bij Yannick staan eigenlijk alle ‘kanalen’ open. Er komt heel veel bij hem binnen en dat brengt onrust. Hij is zelf niet altijd in staat om de rust in z’n hoofd te laten weerkeren.


We zijn via internet bij Praktijk Sterrekind terechtgekomen. Omdat we op zoek waren naar iets of iemand die Yannick kon helpen om beter met z’n emoties om te gaan en om hem steviger in z’n schoenen te laten staan. Vanaf dag één had Yannick het naar de zin bij Linda. Vanwege de rust en ruimte en wij denken ook vanwege de één op één aandacht. Hij was helemaal gelukkig met het gevoelsrupsje dat hij bij Linda had gemaakt. Na vier bezoekjes aan Linda hoefde Yannick, tot zijn grote verdriet, niet meer terug te komen. Hij heeft geleerd hoe hij vanuit zichzelf het rustiger kan maken in z’n hoofd. Ook hebben we op advies van Linda het boekje De Wensster (van Marneta Viegas) waarin allerlei korte kindermeditaties staan gekocht. Daar lezen we vrijwel elke avond uit voor. Yannick zit nu in groep drie. Hij heeft erg veel moeite met afscheid nemen en het wennen aan een nieuwe klas. Wij hebben zelf nog steeds veel aan de tips van Linda. Bijna elke dag gebruiken we er iets van. Als het aan Yannick ligt, gaat hij morgen weer naar Linda!


Frans & Brigit, ouders van Yannick

Danick, 10 jaar

Ik had een probleem met mijn cavia Sweety die was overleden. Ik was er lang daarna nog erg verdrietig om. Ik had moeite het te verwerken. Toen ging ik naar Linda.


Bij Linda kan je al je verdriet of problemen kwijt. En als je net zoals ik iemand bent kwijtgeraakt door de dood dan mag je ook een fotolijstje van diegene meenemen. Linda gaat je helpen met je probleem door je oefeningen te laten doen zoals de boom, dan moet je proberen je zo sterk te voelen als een boom. Of met de zon dat de stralen van de zon al je zorgen van je afschijnen. Je maakt een gevoelensmasker, want soms zie je ervan buiten vrolijk uit, maar ben je van binnen bang of verdrietig. Ook mag je een kaartje in de zorgenboom hangen waar je zelf je probleem en zorgen op mag schrijven. Je mag ook een brief schrijven naar iemand die overleden is. Ook krijg je een steen waar Linda kracht in brengt. En dan kan je hem in je zak stoppen of mee naar school nemen en als je verdrietig bent dan kan je over de steen wrijven en dan voel je je snel weer goed.


Nadat ik bij Linda ben geweest lukte het wel met verwerken. Linda heeft ook nog dingen in een mailtje gezet die ik tegen mezelf kan zeggen als ik verdrietig ben. Nu ben ik niet meer verdrietig om Sweety en ik heb het al bijna verwerkt. Ik vind dat Linda me ontzettend goed geholpen heeft en ik vond het erg fijn daar te komen!


Groetjes van Danick

Joke, moeder van Jelle (10 jaar)

Een aantal jaar geleden is mijn broer (Jelle zijn oom) overleden. Uiteraard komen er dan veel vragen over doodgaan. Jelle werd daar een beetje angstig van. Jelle is van nature een gevoelige jongen en had altijd een vrij lage weerbaarheid. Maar na verloop van tijd gingen de verdrietige momenten over in heftige angstaanvallen en niet meer kunnen slapen. Ook vertelde Jelle dat hij “mensen zag”. Eerst zag hij zijn oom, zei Jelle, maar later vertelde hij dat hij vreemde mensen zag. Vooral voordat hij ging slapen. Jelle vond dit erg eng. Als ouder kon ik daar op een gegeven moment geen sturing meer aan geven.


Ik ben op zoek gegaan naar iemand die Jelle verder zou kunnen helpen om weer een beetje vrolijker in het leven te staan. Ik ben op de site van Linda terecht gekomen en had direct een positief beeld bij de praktijk. Ons eerste telefoongesprek duurde bijna drie kwartier. Mijn gevoel was goed en samen met Jelle heb ik toen de website van Linda bekeken. Prettig voor Jelle was dat hij een indruk kreeg door de foto’s en dat hij een beeld van Linda had. Vooral de werkwijze d.m.v. tekenen, visualiseren, verhalen e.d. past zeer goed bij Jelle.


Tijdens het eerst intakegesprek kwam de emotie dichtbij. Ik kwam erachter dat het niet alleen de emotie van Jelle is, maar ook van mijzelf. Iets waar ik niet echt rekening mee had gehouden. (Het gaf mij het besef om ook mezelf niet te vergeten.) Na een aantal sessies zagen we gelukkig vooruitgang bij Jelle! De angstaanvallen zijn afgenomen. Het slapen gaat steeds beter. Thuis is er een handvat om een gesprek aan te gaan bij verdriet of angst. Ik kan dan een oefening als voorbeeld nemen en na een paar minuten is Jelle afgeleid of kan ik het gesprek een andere wending geven. Dus het geeft niet alleen handvatten voor Jelle maar ook voor mij.


Belangrijk aspect is denk ik de veiligheid die in de sessie wordt geboden. Jelle ging niet naar therapie maar naar Linda. Jelle heeft inmiddels zijn laatste gesprek gehad. Hij had best nog een aantal keer willen komen hoor, maar met de toezegging dat hij altijd welkom is in de praktijk, hebben we het toch maar afgerond. Wij zijn heel blij dat we de stap naar Linda hebben gezet.


Bedankt en hartelijke groet! Joke

Grytsje, moeder van Jelka (6 jaar)

Jelka is een meisje van november wat op school steeds een jonge leerling is geweest. Halverwege groep 3 kon ze het niet meer bijbenen. Ze was moe, ging niet meer met plezier naar school, huilde ‘s avonds als ze naar bed ging en deed uitspraken als ‘ik zou er liever niet meer zijn’. De blije, spontane en speelse Jelka raakte steeds meer op de achtergrond en wij, als ouders, zagen het gebeuren maar konden haar niet dat bieden wat ze nodig had haarzelf weer terug te vinden.


Ik kreeg toevallig het blad ‘Heit & Mem’ in handen met daarin het artikel van Praktijk Sterrekind. Het sprak ons beiden aan en ik heb gelijk contact gezocht. Na een intake is Jelka vier keer bij Linda geweest. De manier van spelenderwijs oefeningen doen sprak haar erg aan, het deed een beroep op haar creativiteit en fantasie, wat erg bij Jelka past. Ze vond ook het contact met Linda erg fijn. Ze voelde snel de veiligheid om openlijk zichzelf te kunnen/mogen zijn en ik denk dat de één op één aandacht haar erg goed deed.


Wij zagen al snel dat Jelka weer de rust en het vertrouwen in zichzelf begon te vinden. De oefeningen die ze bij Linda heeft geleerd komen nog regelmatig terug in het dagelijks leven wanneer ze dingen moeilijk vindt of als haar hoofd vol zit. Ze kan nu met meer vertrouwen en evenwicht veranderingen en lastige situaties tegemoet gaan. De conclusie van Linda was dat Jelka een heel gevoelig meisje is. Dit was voor ons niet nieuw, maar het was wel fijn het hierover te kunnen hebben en handvatten te krijgen om samen met Jelka met meer vertrouwen verder te gaan. Na de zomer is Jelka op een nieuwe school begonnen waar ze een nieuwe start kan maken en groep 3 nog een keer doet. Ze gaat weer blij en met nieuw zelfvertrouwen naar school.


Grytsje

Laura, moeder van Kelvin (8 jaar)

Onze zoon werd vlak voor zijn 2e jaar doof. Op 4- jarige leeftijd werd hij geopereerd voor een Cochleair Implantaat (CI). Zo kan hij geluid horen dat mechanisch klinkt. Kelvin zat eerst op speciaal onderwijs voor o.a. kinderen met gehoorproblemen. Daar ging het zo goed dankzij zijn CI dat hij naar het regulier basisonderwijs kon gaan.


Kelvin is een vrolijke, enthousiaste jongen. Hij kon druk zijn en heeft toch wel moeite met sociale en emotionele dingen. Wij kwamen er achter dat hij er mee zit dat hij niet goed kan horen en een CI heeft. Kelvin zei op een avond dat hij gewoon 2 oren wil net als de andere kinderen. Twee oren waar hij dus goed mee kan horen!!! Ook is hij gevoelig voor de prikkels om hem heen. Kelvin praat niet makkelijk over zijn gevoelens en daarom zijn wij naar Linda Peelen gegaan in de hoop dat zij ons kon helpen.


Geweldig!!! Al bij de eerste keer dat Linda met Kelvin aan de slag was gegaan ging het goed. Kelvin kwam zo rustig en tevreden bij haar vandaan. Hij wilde er wel weer naar toe. We zijn er 4 keer geweest en ik als moeder zag duidelijk vooruitgang. Kelvin was rustiger, liet zich minder mee slepen door de prikkels om hem heen. De maanden november en december zijn wel eens wat teveel. Zoveel prikkels. Dat Kelvin niet goed kan horen en dat hij een CI draagt heeft tijd nodig. Tijd om stapje voor stapje te accepteren dat het zo is. Kelvin en wij als ouders zijn Linda zeer dankbaar!!!


Laura

Moeder Corrina, zoon


Jaren geleden alweer dat mijn zoon en ik in aanraking kwamen met Linda en dus praktijk Sterrekind. Hij wilde absoluut niet met iemand praten. Tot ik hem een foto van Linda liet zien. "Met die mevrouw wil ik wel praten!" Alsof hij voelde dat hij zou worden begrepen. En dat was ook het geval. Mijn zoon leerde o.a. omgaan met zijn gevoeligheid, het gevoel 'anders' te zijn en zijn struggle met loyaliteit naar beide ouders. 

Hij keek uit naar de gesprekjes met Linda, de wensboom, de oefeningen en het kaartje trekken. Jaren later, toen hij even vastliep in zijn puberteit, heeft mijn zoon weer even gesprekjes gevoerd met Linda, wat hem enorm goed deed op dat moment. Nog altijd weet hij dat Linda maar een e-mailtje verwijderd is. Hij is nu 22 jaar.

Al vele keren heb ik ouders aangeraden contact te zoeken met Linda, met positieve terugkoppeling, wanneer het advies is opgevolgd. Bij deze, voor een ieder die voor een kind hulp zoekt, aarzel niet en weet dat je kind in heel goede, capabele, maar vooral betrokken handen is bij Linda.

Als moeder heb ik overigens ook erg veel gehad aan de hulp van Linda. Ze kan heel goed handen en voeten geven aan dat waar mijn zoon in zijn hoofd, woorden en gevoel vast liep. Hierdoor werd het zowel voor hem, als voor zijn vader en mij, inzichtelijker en konden we verder met de handvatten die waren aangereikt.

Moeder Melanie, zoon 4 jaar

In 2009 ben ik bij Linda terecht gekomen met mijn destijds 4 jarige zoontje. Mijn zoontje vertoonde druk gedrag, moeilijk te corrigeren, mijn 1e kind was hij ook en eigenlijk begreep ik hem ook niet goed. Linda heb ik toen een bericht gestuurd met mijn vragen. Het eerste wat mij toen opviel in haar praktijk was de enorme kindvriendelijkheid vanuit haar en uit haar praktijk. Er stond een vaas op tafel met takjes erin volgens mij en daar hingen kaartjes/tekeningen in met tekstjes van kinderen. Heel mooi. De ruimte was heel open. Linda heeft mijn zoontje een half jaar lang begeleid en dit deed zij ontzettend goed. Zij leerde mijn zoontje o.a. de boomoefening waarin hij meer leerde te aarden en om lekkerder in zijn vel te komen. Deze oefening heb ik zeker tot in de pubertijd met hem gedaan.
Daarnaast heeft zij verschillende ontspanningsverhaaltjes gedaan met hem waardoor hij wat relaxter werd en wat ontvankelijker. Ook dit heb ik thuis doorgevoerd in de loop der jaren. Linda kijkt heel sterk naar het type kind. Ze voert niet iets standaards uit, maar voelt ook het kind. Dat maakt dat zij kinderen in diverse leeftijden goed kan begeleiden. Ondanks dat mijn zoontje best nog jong was destijds hebben de oefeningen veel voor hem gedaan. De boomoefening is hem het meest bijgebleven. Door Linda ben ik als moeder ook anders naar mijn kind gaan kijken. Ik leerde niet zijn persoon af te keuren, maar te kijken naar wat hem bewoog. Als het je 1e kindje is is dat best moeilijk, want je hebt nog geen referentiekader.

In 2008 kreeg ik een 2e zoontje en deze jongen was heel anders. En toen kreeg ik.een referentiekader erbij. En zo heb ik mijn oudste zoon nog beter leren te begrijpen. Hij is nu 16 en het gaat goed met hem. Ik ben vooral trots op toch dat "drukke" karakter van hem, want dat maakt hem uiteindelijk wie hij is. En Linda heeft mij uiteindelijk de tools meegegeven en het zicht dat elk kind uniek is op zijn/haar manier.

Moeder Saskia, dochter

Linda ken ik als een lieve, kundige vrouw die oog heeft voor elk kind. Ze vindt samen met het kind de juiste manier om met de uitdagingen die ze tegenkomen om te kunnen gaan waardoor de kinderen zelf meer in hun kracht komen te staan.

Moeder Adriana, zoon

Linda is warm en betrokken bij ouder en kind. Kinderen voelen zich bij haar thuis waardoor ze zich openstellen en vakkundig geholpen kunnen worden.

Wil je ook een afspraak maken?