Linda Peelen

"Je bent goed zoals je be​​​​nt!"

21 jaar pedagoog

Linda (1977) is pedagoog en trotse moeder van twee prachtige zonen (2011 en 2018). Sinds de zomer van 2021 woont Linda samen met haar gezin in het wonderschone Zweden. Dankzij de huidige technologie ondersteunt Linda via online therapie wereldwijd vele kinderen, jongeren, ouders en andere volwassenen. Linda is blogger voor de Community Wereldvrouwen en De Wereldwijven. Daarnaast is Linda werkzaam als leerkracht op verschillende (voor)scholen in Zweden. Hier geeft ze kinderen ondersteuning op zowel cognitief als emotioneel gebied.

Linda in vogelvlucht
Na mijn studie Pedagogiek in Amsterdam werk ik enkele jaren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In 2004 komt mijn wens uit en in provincie Utrecht open ik de deuren van Praktijk Sterrekind.

Gericht op hooggevoelige kinderen en rouw- en verliestherapie geef ik kindertherapie aan honderden kinderen en ouders. Ik begeleid veel gezinnen, ook op opvoedkundig en sociaal-emotioneel gebied. Ook volwassenen weten de weg naar de praktijk te vinden.

Door middel van vakliteratuur, verschillende cursussen en opleidingen blijf ik me ontwikkelen in mijn vakgebied. Als één van de eerste in Nederland start ik met het geven van kinderyoga, geef ik Mindfulness (voor kinderen) en 'word' ik NLP Master.

In 2009 verhuis ik met mijn partner vanuit provincie Utrecht naar een landelijke woonboerderij in Friesland. Daar word ik moeder van twee prachtige zonen.


In mei 2021 slaan we als gezin onze vleugels uit, verkopen onze woonboerderij en stappen in onze camper op zoek naar een nieuwe woonplek in het wonderschone Zweden. Na een avontuurlijke rondreis van 10.000 kilometer vinden we na vijf weken een prachtige woonplek in Värmland. Hier leven we nog meer met de seizoenen, nog meer in verbinding met de natuur en bouwen we stap voor stap een nieuw leven op. 


Na 18 jaar Praktijk Sterrekind, met name gericht op kinderen, jongeren en hun opvoeders, is Sterrekind (jong)volwassenen geworden. Ik voel dat er een nieuwe weg ingeslagen mag worden en heb daarom in 2023 mijn praktijknaam veranderd in: Linda Peelen. In deze nieuwe setting richt ik naast kinderen ook op (jong)volwassenen én hun transformatieproces in deze nieuwe tijd!


Ik ben zo dankbaar dat ik dankzij de huidige technologie online therapie en coaching kan geven aan zowel kinderen als volwassenen over de hele wereld. 

Online coachen!

Naast het face to face coachen in haar praktijk heeft Linda de afgelopen jaren ook digitaal veel in haar vakgebied betekent.
 

In 2015 zet Linda de Sterrekind Community op. Een digitale ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden op het gebied van hooggevoeligheid en opvoeding. Vijf jaar lang zet Linda zich online in om het begrip hooggevoeligheid op de kaart te zetten.  


Zo schrijft Linda in 2015 het gratis e-book 'Een hooggevoelig kind? 40 tips om je kind te ondersteunen' om het begrip hooggevoeligheid meer bekendheid te geven. Welke inmiddels al meer dan 10.000 keer is gedownload.


In 2016 ontwikkeld Linda een prachtige online basis cursus 'Hooggevoelig kind? Start bij de basis!' waarmee ouders én professionals die met kinderen werken, zelfstandig in hun eigen tijd en tempo aan de gang kunnen.


En in 2017 ontwikkeld Linda 'Help je kind ontspannen in een wereld vol prikkels!' een hele waardevolle online cursus. In haar praktijk ziet Linda namelijk veel ouders én kinderen die kampen met stress gerelateerde klachten. Mede gezien de grote druk op kinderen (en op ouders), de voortdurende stroom van prikkels via internet, televisie en mobiele telefoons besluit Linda haar jarenlange kennis en ervaring te bundelen, zodat ouders en kinderen leren hoe te ontspannen. 


Na vele jaren zowel digitale als face to face ervaring in haar kindertherapie praktijk woont Linda nu in het prachtige Zweden. Hier geeft ze online therapie via beeldbel - en telefonische consulten aan volwassenen en kinderen/jongeren over de hele wereld. 


Linda: "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik alweer 20 jaar vele kinderen en volwassenen in mijn praktijk mag begeleiden en de zon (weer) in hun leven mag laten stralen!" 


Heb je een vraag of wil je eens van gedachten wisselen?
Stuur me gerust een mailtje! Warme groet, Linda