Hooggevoelig én moeder?

Hooggevoelig én moeder?

In mijn praktijk begeleid ik veel hooggevoelige kinderen. Veel moeders zijn zelf ook hoogsensitief (HSP).

Lang niet alle moeders zijn zich bewust van hun hooggevoeligheid. Ze zijn nog niet bekend met het begrip hoog sensitiviteit. Of hebben het pas bij hun kind ontdekt.

Soms verwijst een leerkracht een kind naar mij door, omdat die vermoedt dat het kind hoog sensitief is. Door middel van verschillende oefeningen leer ik het kind om te gaan met zijn hooggevoeligheid.

Piekeren en stress

Ik leer het kind bij zichzelf te blijven en om te gaan met de vele prikkels om hem heen. Kinderen gaan weer stralen, komen echt bij zichzelf en in hun eigen kracht. Het is een prachtig proces om te mogen begeleiden.

Vaak zie ik moeders zelf ook worstelen met hun eigen gevoeligheid, ze weten nog niet goed met deze eigenschap om te gaan. stress moederHierdoor piekeren ze veel, zijn snel vermoeid en raken gauw overspoeld door de wereld om hun heen.

Soms zit hun gevoeligheid hun echt in de weg. Doordat hun hersenen de vele prikkels veel grondiger verwerken, kost een gewone dag vaak veel energie voor een HSP-er.

Ontspannen is vaak lastig voor een moeder die soms ook nog eens perfectionistisch is. Er ontstaat spanning en stress.

Hooggevoeligheid? Hoe ga je ermee om? 

Hooggevoelig zijn is een karaktereigenschap, 15 tot 20 procent van de bevolking is hooggevoelig en het kan echt een mooie kwaliteit zijn als je er ‘goed’ mee om weet te gaan.

Maar hoe ga je hier nu goed mee om?

In mijn Praktijk Sterrekind leer ik jou en je kind door middel van verschillende basis oefeningen beter om te gaan met je gevoeligheid. Zo leer je hoe je bij jezelf blijft, meer zelfvertrouwen krijgt, om te gaan met de vele prikkels om je heen en wat je kan doen als je overprikkeld bent.

gevoelig opvoeden

 

Over de schrijver
Pedagoog en sinds 2004 eigenaresse van Praktijk Sterrekind. Linda woont sinds juli 2021 met haar gezin in Zweden. Dankzij de huidige technologie ondersteunt Linda via online therapie wereldwijd vele ouders, kinderen en jongeren.
Kim
Door

Kim

op 10 May 2016

Klinkt heel interresant!! En weet zeker dat ik en mijn 2 kinderen hier heel veel aan kunnen hebben. Doordat ik mede door mijn overgevoeligheid thuis ben komen te zitten en nu geen salaris of uitkering heb is t nu even financieel niet mogelijk om deel te nemen...maar hou het in mijn achterhoofd zo snel het wel mogelijk is. Goed werk wat je doet! Gr. Kim.

Linda Peelen
Door

Linda Peelen

op 13 May 2016

Dank je wel Kim. Ik wens je veel sterkte en kracht. Ik hoop dat je snel hersteld. Alle goeds en warme groet, Linda

Reactie plaatsen